Tashmë është bërë traditë që çdo vit, në fundtetori, atëherë kur mbaron edhe dora e fundit e gështenjave, në Rec të Malësisë Madhe organizohet “Festa e Gështenjës””. Aktiviteti synon te demonstrojë vlerat e agro turizmit ne parqet natyrore, nepermjet panaireve dhe seancave demomnstruese, duke e gershetuar kete event me vizitita ne pylllin me geshtenja.

Kjo veprimtari promovuese u përshendet nga kryetari i bashkisë Malësi e Madhe Tonin Marinaj I cili përgëzoi banorët e zonës për punën e tyre të palodhur.

Qindra vizitorë nga Shkodra por jo vetëm mblidhen çdo vit për të shijuar gështenjat e pjekura si dhe produkte bio të zonës.Në Rec cdo vit grumbullohen rreth 300 ton gështenja, pjesa më e madhe e të cilave eksportohet drejt vendeve te Bashkimit Europian.