REFORMA NË ARSIM, MËSUESIT FITUES NË PUNË MINISTRJA E ARSIMIT LINDITA NIKOLLA PUBLIKON FITUESIT DHE VENDET VAKANTE. Ministrja e Arsimit ka prezantuar sot nga Shkodra fazen perfundimtare te reformes ne arsim “ Mesues per Shqiperine” duke publikuar keshtu kandidatet fitues te konkursit te realizuar me date 6 dhjetor dhe vendet vakante .

Ne konkurs moren pjese 5271 mesues ne shkalle vendi ne 25 profile dhe 2082 prej tyre u shpallen fitues. Ne Qarkun e Shkodres ishin 303 kandidate dhe 116 fituan. Vete Ministrja e Arsimit shpalli fituesit te cilet sipas renditjes kishin te drejte te zgjidhnin shkollat ku ishin shpallur vendet vakante. Keshtu tre fituesit e pare ne profilin histori zgjodhen shkollat “Branko Kadia”, “Pashko Vasa” dhe “Isa Jakupi” nderkohe fituesit e profilit te matematikes zgjodhen shkollen Adem Haxhia dhe “Hot i Ri”. Mesuesit do fillojne pune si te komanduar dhe pas aprovimit te prinderve do emerohen si definitive.

[iframe width=”300″ height=”390″ src=”//www.youtube.com/embed/UXXQs-jeq7g” frameborder=”0″ allowfullscreen ]