Drafti final për Reformën në Drejtësi është gati për t’iu dorëzuar Komisionit të Venecias.

Edhe në mungesë të ekspertëve të opozitës drafti eshte miratuar kwshtu ka theksuar Sokol “Kanë qënë përfaqësuesit e drejtësië i kemi marrë në konsideratë propozimet dhe janë përfshirëPër emërimet, në sitemin gjyqëso është bërë publike dhe kemi konkluduar në këtë variant që kemi .Puna e grupit të ekspertëvë të nbivelit të lartë është gati për bnë venecias është punë e plotë , vërejtjet e tyre janë përfshirë “-tha Sadushi Largimi i opozitës nga draftimi i reformës në drejtësi ka riaktivizuar ambasadorin amerikan Donald Lu. Për rreth një orë ai ka qendruar në zyrën e presidentit të republikës i cili doli garant për të thirrur një tryezë politke për të zgjidhur ngërçin me këtë reformë. Takimi mes Lu dhe kreut të shtetit i cili u mbyll pa deklarata publike, u mbajt paralelisht me mbledhjen që ekpertët e nivelit të lartë të maxhorancës dhe ndërkombetarë po bënin në Kryesinë e Kuvendit. Mbledhja e fundit kjo siç sqaruan ekpertët dhe që pritet të zgjasë deri në mbrëmje, para se të martën në 12 janar, t’i përcjellin draftin e redaktuar komsionit të posacëm të Reformës në Drejtësi.

Artikulli paraprakZGJEDHJET NE PS NE MARS, JO NE JANAR
Artikulli tjetërEVENTI “FIFA BALLON D’OR”