Edhe pse eshte mbyllur Materniteti ne qytetin e Koplikut nuk eshte larguar asnji nga bluzat e bardha nga puna, madje prane sherbimit spitalor ne qytetin e Koplikut, per repartin e urgjences , eshte rritur kapaciteti i ambulancave

, nga 2 qe ishin me pare , tani do te jene 3 automjete, ku jane punesuar dhe 3 shofere te rinj. Nderkohe qe mbyllja e maternitetit ose thene ndryshe shtepia e lindjes, ka ardhur si rezultat i numrit te vogel te lindjve, gjate vitit 2015 , ku ne spitalin e koplikut ka qene minimale , duke mos justifikuar pagen e personelit. Sipas drejtorit te shendetit publik M.Madhe zoti Ilir Halaj ne territorin e Bashkise M.Madhe operojne 5 qendra shendetsore dhe spitali i Koplikut, sherbejne rreth 140 bluza te bardha ku nga keto jane 19 mjeke. Nderkohe ne rrethin e M.Madhe nuk do te kete asnji largim te personelit , madje ne zonat malore ka nevoje per me teper mjek.

Artikulli paraprakLIGJI PËR PRONAT, PRONARËT: VLERA TË ULËTA DHE JO NORMALE
Artikulli tjetërMOTI I KEQ, 36 MIJË BANORË PA ENERGJI ELEKTRIKE