Nese ju duhet te terhiqni nje dokument nga arkiva vendore ne Shkoder, ju tashme duhet te udhetoni drejt Rreshenit apo Durresit. Ne fillim te muajit shkurt i eshte bere publike drejtoreve dhe inspektoreve reformimi i sistemit te arkivave ne vendin tone.

Ky riformim sjell shkrirjen e drejtorive ne rrethe sic di ndodh dhe ne Shkoder, Lezhe dhe Kukes. Keshtu sipas te dhenave cdo dokument me ruajtje te perhershme sic jane dokumentet historike do shkojne ne Rreshen, ndersa dokumentat e paperpunuara do te shkojne ne Durres. Kerkesat per terheqjen e ketyre dokumenteve do behen ne keto qytete ndersa me pas proceduarat kryehen ne bashkepunim me arkivin qendror shteteror.

nje sistem i tille rrit kohen dhe kosot e sherbimit ndaj qytetaret dhe shkon perkunder filozofise se kryeministrit rama per nje bashkeqeverisje me qytetarin.

Ndresa ka nisur tashme inventarizimi i dokumentacionit qe do transferohet , i cili eshte i nje rendesie te vecante dhe nese nuk zhvendoset me maksimumin e kujdesit dhe pergjegjshmerise atehere pasojat jane te parikuperueshme. Deri en muajin qershor parashikohet te implementohet sistemi i ri i cili ben qe arkivat vendor te dalin jashte funksionit te deritanishem.