Mbi 100 miliardë mesazhe u dërguan në WhatsApp më 31 dhjetor 2019 në të gjithë botën, një rekord i ri për aplikacionin.Vetëm në Indi, më shumë se 20 miliardë mesazhe u dërguan nga përdoruesit e WhatsApp.

Numri i mesazheve të dërguara në Vitin e Ri në të gjithë botën ishte më i larti ndonjëherë në historinë e WhatsApp.Nga 100 miliardë mesazhet e dërguara, më shumë se 12 miliardë ishin mesazhe fotografish.WhatsApp është ndër aplikacionet më të mëdha të mesazheve në botë me afër dy miliardë përdorues.

Festivalet janë kur njerëzit shkëmbejnë një numër të madh mesazhesh në aplikacion, përfshirë mesazhe me fotografi.Vitin e kaluar në prag të Vitit të Ri, WhatsApp identifikoi 75 miliardë mesazhe duke u shpërndarë, të cilat përfshinin mbi 13 miliardë imazhe dhe 5 miliardë video.India është tregu më i madh për WhatsApp-in dhe në prag të Vitit të Ri 2018 gjithashtu, indianët dërguan mbi 20 miliardë mesazhe në aplikacion.

Në vitin e kaluar, mesazhet me tekst ishin karakteristika më e njohur në WhatsApp në të gjithë botën, e ndjekur nga status dhe mesazheve me figura.

Telefonatat dhe shënimet me zë ishin karakteristika e katërt dhe e pestë më e njohur në WhatsApp globalisht në vitin 2019, sipas kompanisë.Në vitin 2020, WhatsApp pritet të nxjerrë shumë më tepër karakteristika të shumëpritura.