Ulja e temperaturave dhe rreshjet e debores nuk kane kane patur vetem ane negative siç mund te mendohet.

Ne kete perudhe e te vitit te shum,te jane ato te cilet preferojne turizmin malor. Drejtuesja e njereve per operatoreve turistik ne Shkoder Lida Haxhija thote se jane te shumta destinacionet turistike qe prefeohen ne kete stine te vitit dhe ato jane gjeografikisht afer. Ajo cka agjensite turistike pohojne me keqardhje eshte se Thethi perla e alpeve shqiptare , i cila mund te ishte nje nder zonat me te preferuara per turizmin malor, mungon ne harten e vendeve qe mund te vizitohen per shkak te infrastruktures se dobet. Ndersa sa i takon turizmit qe bejne shqiptaret ne pergjithesi te dhenat nuk paraqiten optimiste.

Ato per shkak te burimeve te pamjaftueshme financiare levizin kryeisht ne grupe ne vende afer shqiperise apo bredna shqiperise, ne te shumten e rasteve dhe brenda dites. Ndersa per udhetimet jashte vendit ato me shume i bejne per te takuar te aferm dhe familjar ne prag festash sesa per arsye te mirefillta turizmi.

Artikulli paraprakDY SHKOLLA TË MBYLLURA NË QARKUN SHKODËR
Artikulli tjetërGJOKA: VLLAZNIA DO TË RINGRIHET