Bashkia E Shkodres ka bere publike situaten e motit ne territorine bashkise. Sipas te dhenave qe ofrohen nga bashkia e Shkodres behet me dije se aktualisht situata ne territorin e bashkise eshte nen kontroll. Në zonat malore të Bashkisë Shkodër kanë filluar reshjes e para të dëborës.

Në Qafë Thore nje dite me pare , kalimi ka qenë i mundur, por me vështirësi. Në territorin e Bashkisë së Shkodrës furnizimi me energji elektrike ka qenë i pranueshëm, duke patur parasysh këtu shkëputjet e përkohshme të energjisë elektrike në ndonjë njësi administrative. Në bashkëpunim me Drejtorinë e Përgjithshme të Emergjencave Civile dhe Prefektin e Qarku Shkodër, po diskutohet mundesia e nderhyrjes per zhbllokimin e plote te ketij segmenti qe paraqet rrezikshmeri per kalimtaret por gjithcka eshte ne varesi te situates se motit, sepse deri ne keto momente ka qene e pamundur nderhyrja per shkak te motit.