Keto jane pamjet e nje nate me pare ne aksin rrugor Shkoder Velipoje pikerisht prane harkut te Berdices. Intensiteti I larte I reshjeve ka krijuar veshtiresi ne qarkullimin e automjeteve nderkohe qe niveli I ujit ka qene rreth 20 cm cka perben nje problem shqetesues per kete aks rrugor,por edhe per banoret e zones perreth pasi kane frike qe te mos perseritet serish historia e permbytjes e disa viteve me pare.

Aksi nga Harku i Berdices qe te con ne drejtim te Velipojes eshte nje nga pikat me problematike te zones se nenshkodres e kryesisht ne raste te permbytjeve, nderkoeh qe shkak per kete bllokim ka qene intensiteti I larte I reshjeve dhe mos funksionimi si duhet I kanaleve kulluese ne kete segment te cilat nuk kane perballuar reshjet e rena ne Shkoder. Megjithate, nje situate e tille e krijuar nga alarmin per nderhyrje nga organet kompetente sepse eshte parashikuar qe e gjithe java te jete e shoqeruar me reshje te dendura shiu.