Firma e kontraktuar per rikonstruksionin e kanalit te shtodrit, tashme nuk njeh orar ,dhe dite pushimi, madje edhe vapa nuk I behet penges per te vijuar punen ne rikonstruksionin e ketij kanali , por edhe per pastrimin e tij nga mbetjet inerte  te hedhura nga banoret e zones.

Eshte nje fond prej afro 66miljon lekve te financuar nga banka boterore, cka ka bere qe tashme ne perfundim te ketij investimi fermeret e fshatrave te zones gruemire ne M.Madhe te vadisin kulturat e tyre bujqesore. Rreth ketij investimi dhe ecurise se punimeve eshte ndalur per Star Plus ing I punimeve Vath Zeneli. Nderkohe qe rrethimpaktit pozitiv qe sjell tek fermeret e fshatit, por edhe procedurat se si do te operohet per te funksionuar administrimi I kanalit te shtoderit eshte shprehur krueplaku I fshatit Grizhe Petrit Zekaj.