RIKTHEHEN PAS 500 VITESH PIKTURAT E FAMSHME NË LEZHË

Punimet e piktoreve të mëdhenj të rilindjes evropiane “Gjonima” u rikthyen pas afro 500-vitësh u rikthyen në vendlinjen e tyre në Lezhë. Diçka e tillë u bë e mundur falë një pune të gjatë studimore të doktores së shkencave Nusha Zhuba dhe konsullit të Austrisë në Shkodër Gjergj Leqejza, të cilët dhe relatuan në veprimtarinë e organizuar me këtë rast në ambjentet e memorialit të Gjergj Kastriotit.

 

E pranishme në këtë event nën kryetarja e Bashkisë Lezhë Eueda Molla tha se ky institucion ka në fokus mbështetjen për artin dhe trashegiminë kulturore.

 

Për kontributin e dhënë relatoret Nusha Zhuba dhe Gjergj Leqejza u vlersuan nga Bashkia Lezhë me çertifikatë mirenjohje