Këtë të hënë rifillon sezoni shkollor ku të gjithë fëmijët rikthehen në bankat e shkollës. Për shumë prej të vegjëlve shkuarja për herë të parë në shkollë apo kopësht dhe shkëputja nga prindërit nuk përjetohet shumë mirë. Në lidhje më këtë temë psikologu Altin Nika për Star Plus tregon edhe mënyrën sesi duhet vepruar më të vegjlit kur hasen më një situatë të tillë.

Nga ana tjetër Nika tregon se jo vetëm prindërit por edhe nga vetë mësuesëit duhet tua bëjnë sa më të këndshëm shkëputjen nga shtëpia për në shkollë fëmijëve.

Marrja e masave në të tilla rastë është shumë e rëndësishmë si për prindërit por edhe për fëmijët pasi në këtë mënyrë ata nuk përballën me situata ku të vegjlit pësojnë panikosje apo edhe stresim nga shkeputja e tyre me prindërit.

Artikulli paraprakRRITET NUMRI I REGJISTRIMEVE NË SHKOLLËN PYJORE
Artikulli tjetërLAGËSHTIRA DËMTON BUJQËSINË NË LEZHË