Rolls-Royce thuhet se po zhvillon teknologji të krijuar për të fuqizuar punën e minierave në planetët shumë larg Tokës, përfshirë Hënën!

Sipas The Mail on Sunday, kompania po punon në një reaktor bërthamor që mund të ndërtohet edhe në Mars, për të siguruar energji për shpime, përpunim dhe magazinim.

Dave Gordon, Nënkryetar i Lartë i Mbretërisë së Bashkuar, drejtori i divizionit të mbrojtjes së firmës tha se po studion sesi një reaktor mikro-bërthamor mund të përdoret për të nxitur raketa gjatë qëndrimit në hapësirë.

Në janar, gjiganti inxhinierik britanik nënshkroi një kontratë me Agjencinë Hapësinore të Mbretërisë së Bashkuar për një studim për të eksploruar opsionet e energjisë bërthamore për eksplorimin e hapësirës.

Studimi u miratua nga Dr Graham Turnock, Shefi Ekzekutiv i Agjencisë Hapësinore në Mbretërinë e Bashkuar i cili tha:

Ky studim do të na ndihmojë të kuptojmë potencialin emocionues të anijeve kozmike me energji atomike dhe nëse kjo teknologji e sapolindur mund të na ndihmojë të udhëtojmë më tej dhe më shpejt nëpër hapësirë ​​sesa kurrë më parë.”