Motin e ftohte dhe reshjet e diteve te fundit me shume se askush e ka ndjere komuniteti Rom ne Shkoder.

Por pervec ketij problem nje nga ceshtjet shqetesuese per ta jane ndihmat me ushqime dhe veshmbathje te cilat sipas kryetarit te ketij komuniteti po tranferohen me pa te drejte tek komuniteti egjypitian.Ky i fundit rrefen se persona te caktuar po pajisen me pako ne kurrizin e tyre duke u prezantuar neper shoqata si pjese e kesaj lagjeje. Komuniteti rom në periferi të Shkodres jeton në një varfëri ekstreme. Fondet që jepen për ta asnjëherë nuk mbërrijnë tek nevojtarët,problem i cili duhet te rishikohet nga insancat perkatese pasi uria dhe sëmundjet janë në shkallën më të lartë. Ata vuajnë prej vitesh nga një papunësi dhe varfëri ekstreme, ndërsa ndihma e shoqërisë për ta duket shumë e largët.. Punësimi i fëmijëve romë është një dukuri masive. Mbi 80 për qind e romëve jetojnë duke shitur mbetje të riciklueshme metalike dhe plastike.