Një nga komunitetet që po vuajnë më shumë situatën e përmbytjeve dhe së fundmi reshjet e dëborës është komunitëti romë në qytetin e Shkodrës. Të ndodhur fare pranë liqenit të Shkodrës ky komunitet nuk kishtëe si të shpëtonte ndryshe.

Banorët e këti komuniteti shprehën të revoltuar pasi ndodhen në mëshirë të fatit ku mungon cdo gjë duke filluar nga ushqimet e deri tek ngrohja.

Ky komunitet prej shumë vitesh vazhdon të ketë të njëjtat probleme dhe nuk dihet se kur do të marr fund kjo situatë.