Roveri Mars Perseverance i NASA-s ka identifikuar se cilët janë ndoshta shkëmbinjtë më të vjetër në vendin e uljes së kraterit. Ato janë me origjinë vullkanike, ndoshta produkt i ndonjë rrjedhjeje të lashtë llave.

Është një moment historik i rëndësishëm për misionin, sepse do të thotë që kur mostrat e këtyre shkëmbinjve të kthehen në Tokë dekadën e ardhshme, ato mund të datohen, shkruan BBC.

Kjo do të forcojë të kuptuarit tonë për historinë jo vetëm të vendndodhjes së uljes, por të Marsit në përgjithësi dhe të Sistemit Diellor.

Anëtari i ekipit shkencor Briony Horgan, nga Universiteti Purdue, tha se identifikimi përfaqësonte një “punë vërtet të madhe”.

Artikulli paraprakGREQIA NDRYSHON MASAT! E KENI BËRË OSE JO VAKSINËN DUHET TË BËNI TESTIN PCR
Artikulli tjetërKUZHINIERI LË RESTORANTIN DHE KAP LOPATËN PËR TË PASTRUAR DËBORËN: KËTU VETËM TANKU FUTET