DOKUMENTAR KUSHTUAR PERSEKUTIMIT DHE QËNDRESËS SË BESIMIT KATOLIK.Komisioni drejtësi dhe paqe ka përkujtuar 4 nëntorin e vitit 1990 ditën e hapjes së kishave dhe ditën kushtuar martireve shqiptar me ane të një dokumentari  kushtuar persekutimit dhe qëndreses së besimit katolik në Shqipëri.

 

Dokumentari solli për here të pare disa sekuenca filmike si shembja e kishës së vau-dejesit në vitin 1969, një kishe 1700 vjeçare e cila kishte vlera fetare dhe historike pasi në këtë kishe u kurorëzua në martese Skënderbeu heroi ynë kombëtar. Dëshmi e lutje ne shqip nga Nene Tereza dhe dëshmi te personave te pushkatuar nga regjimi komunist.

[iframe width=”300″ height=”510″ src=”//www.youtube.com/embed/2lWhPXuhSRM” frameborder=”0″ allowfullscreen ]
Artikulli paraprakSHKODËR, RENDI NË 24 ORË
Artikulli tjetërCHAMPIONS, JUVENTUSI RIFUTET NË GARË