Rreziku ndaj zjarreve, dhe rastet e fundit te regjistruara ne qarkun e Shkodres kane detyruar prefektin e Qarkut Paulin Radovani qe te organizoje nje mbledhje me drejtuesit e komisionit te emergjencave civile. prefekti ka theksuar se reparti I zjarrëfikseve duhet të jetë në gadishmeri për cdo emergjencë.

Radovani pohon se reparti I zjarrfikseve dueht të pajiset me mjete e nevojshme sa më shpejt. Por nga ana tjeter drejtues te zjarrfikesve deklarojne se ky repart nuk ka te gjithe logjistriken e nevojshme. Mbledhja është shoqëruar me mjaft debate nga përaqësuesit e instutucioneve ndërsa prefekti radovani kërkon që problemet per mungesen e pajisjeve tek zjarrfiksee të zgjidhjet sa më parë.