Janë rritur çmimet e karburanteve në vend.

Në vendimin e sotëm, Bordi i Transparencës ka vendosur të rrisë çmimin e naftës në 248 lekë/litri, atë të benzinës në 244 lekë/litri dhe të gazit 90 lekë/litri.

Çmimet e caktuara nga Bordi do të hyjnë në fuqi sot, datë 1 Qershor ora 18.00 p.m, dhe do të jenë të vlefshme deri në mbledhjen e ardhshme të bordit, ku do të pasqyrohen ndryshimet e çmimeve të shitjes

Bordi i Transparencës në datë 1 Qershor 2022, në mbledhjen e radhës vendosi:

✅Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit gasoil i standardit SSH EN 590 të jetë 248 lekë/litri, ndërsa i shitjes me shumicë 236 lekë/litër.
✅Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit benzinë e standardit SSH EN të jetë 244 lekë/litri,ndërsa i shitjes me shumicë 232 lekë/litër.
✅Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit gaz, të jetë 90 lekë/litri me pakicë dhe i shitjes me shumicë 78 lekë/litër për automjetet.
( Shënim: çmimi i shitjes për gazin e lëngshëm të automjeteve do të jetë çmimi i furnizimit në stacionet e furnizimit në pikat e karburanteve, ndërkohë që në pikat e tjera për konsumatorët familjarë dhe industrial çmimi nuk duhet të përfshijë akcizën).

🗓Çmimet e caktuara nga Bordi do të hynë në fuqi sot datë 1 Qershor ora 18.00 p.m dhe do të jenë të vlefshme deri në mbledhjen e ardhshme të bordit ku do të pasqyrohen ndryshimet e çmimeve të shitjes.

⚠️Tërheqim vëmendjen e çdo operatori të shitjes me shumicë dhe pakicë të nënprodukteve të naftës mbi detyrimin e zbatimit të këtëj vendimi.

🚫Në rast të shkeljeve të konstatuara nga operatorë të ndryshëm do të vendoset pezullimi i aktivitetit.

🛢Jemi në monitorim të vazhdueshëm të ecurisë së bursave, me qëllim reagimin sa më të shpejtë.

Artikulli paraprakMINISTRJA XHAÇKA URON “1 QERSHORIN”: E SOTMJA ËSHTË DITË PËR TË KUJTUAR PSE DUHET TË LUFTOJMË PËR NJË BOTË MË TË MIRË
Artikulli tjetërNIS NË TIRANË JAVA KULTURORE ITALIANE, 54 AKTIVITETE NË 7 DITË, VELIAJ: MOS I HUMBNI, JANË FANTASTIKE