Numri i lexuesve të cilët frekuentojnë bibliotekën publike të qytetit të Shkodrës “Marin Barleti” është rritur krahasuar me njw vit mw parw shprehet drejtori i kësaj biblioteke Maxhid Cungu. Aktualisht 1500 lexues janë të regjistruar në këtë bibliotekë.

Pjesa më e madhe e lexueve shfaqin interes për librat artistik por edhe në fondin e fëmijëve këtë vit interesi ka qënë i lartë.

Biblioteka publike “Marin Barleti” ka një fond të pasur ku nuk përfshihen vetëm librat në gjuhën shqipe por dhe në gjuhë të huaja.