Në qytetin e Shkodrës po rritet ndjeshëm numri I fëmijëve të prekur nga diabeti tip 2. Mjekja endokrinologe Lindita Mlloja thotë se diagnostikimi I rasteve që në moshë të hershme vjen edhe si shkak I ndërgjegjësimit të prindërve.

Mjekja shton se rritja e numrit të fëmijëve obezë direkt ndikon në rritjen e numrit të pacientëve të prekur nga kjo sëmundje.

Mjekja Mlloja tregon disa nga faktorët që shkaktojnë diabetin Tip 2 tek pacientët që lidhet me mungesën e aktivitetit fizik. Krahasuar me të njejtën periudhë të një vitit më parë, mjekja e diabetit Lindita Mlloja tregon se shifrat janë shqetësuese dhe se numri i personave të prekur nga sëmundja e diabetit vazhdon të ketë rritje.

Artikulli paraprakGJYKATA E SHKODRËS NXJERR NGA QELIA 14 TË ARRESTUARIT, ABUZUAN ME TENDERIN PËR RIKONSTRUKSIONIN E KOMISARIATIT NË MALËSI TË MADHE
Artikulli tjetërFUNDJAVA RIKTHEN TRAFIKUN NË HYRJE TË SHKODRËS