Presidenti i SHBA Joe Biden tha se dëmtimi i sistemit të gazsjellësit Nord Stream në Detin Baltik ishte një “akt i qëllimshëm sabotimi” dhe se deklaratat ruse për incidentin nuk duhet të besohen.

“Ishte një akt i qëllimshëm sabotimi. Dhe tani rusët po nxjerrin dezinformata dhe gënjeshtra”, u tha Biden gazetarëve të premten në Shtëpinë e Bardhë.

“Ne po punojmë me aleatët tanë për të arritur në fund të asaj që ka ndodhur saktësisht dhe në drejtimin tim tashmë kanë filluar të ndihmojnë aleatët tanë të rrisin mbrojtjen e kësaj infrastrukture kritike”, shtoi ai.

Biden tha se SHBA planifikoi të dërgonte ekspertë për të ekzaminuar tubacionin dhe “të zbulonin saktësisht se çfarë ndodhi”. Ai tha se akuzat nga Kremlini se SHBA ishte përgjegjëse, ishin të pavërteta.

“Vetëm mos dëgjoni çfarë thotë Putini”, tha Biden, duke iu referuar presidentit rus Vladimir Putin.

“Ajo që ai thotë ne e dimë nuk është e vërtetë”, tha ai.