Para konstituimit disa prej antarëve të këshillit bashkiak të Shkodrës janë bërë pjesë e një takimi të organizuar nga rrjeti i grave “Millenium”. Pjesa më e madhe e antarëve që morën pjesë në këtë takim do jenë për herë të parë në këshillin bashkiak. Rajmonda Prifti, antare e rrjetit të grave “Millenium”

foli edhe për zgjedhjet lokale të 2015-ës ku ku prezantoi disa statistika për të treguar raportet mes grave dhe burrave që do jenë kryetar bashkia apo anëtar të këshillave bashkiak. Në këtë takim morën pjesë përfaqësues të forcave të ndryshme politike që do jenë pjesë e këshillit të ri bashkiak të Shkodrës i cili pret konstituimin për të nisur punën.