Pavaresisht investimeve ne rruget dytesore dhe trumbetimit me te madhe nga ana e bashkise shkoder, shume prej tyre si ne qender dhe ne periferi te qytetit paraqiten ne gjendje mjaft te rende dhe krejtesisht te amortizuara.

Prej 25 vitesh ne nje situate te tille ndodhet edhe rruga e dracinit, ku per pasoje banoret e kesaj lagjie cdo dite jane te detyruar te perballen me amortizimin e tejskajshem, Madje sidomos gjate stines se dimrit kjo rruge I ngjan nje pellgu te tere uji duke u bere thuajse e pakalueshme per banoret. Edhe pse jetojnë një numër i konsiderueshëm banorësh prej 25 vitesh kanë marrë vetëm premtime ndërsa gjatë dimrit kalimi është një mundim më vete për ta. Amortizimi total i ketij segmenti, pervecse veshtiresive qe sjell per komunitetin, problem mjaft shqetesues paraqitet sidomos per levizjen e automjeteve.