Rruga e Dukagjinit, sic shpesh here eshte ripersietur vijon te ngelet ne meshire te fatit. Ne meshire te atyre qe bejne politiken dhe projektet, ne doren e atyre qe duhet te investojne per komunitetin qe jeton atje.

Komuna Pult ne Qarkun e Shkodres, nje nga zonat me te largeta, perballet me nje rruge qe vetem emrin e ka te tille, e pa rikonstrukstuar asnjehere, dhe e pa mirembajtur normalisht. Vete banore te keij komuniteti shprehen se dikush duhet te nderhyje per rikonstrsukonin e ketij segmenti ne te cilin nuk eshte investuar asnjehere. Nje apel, I riperseritur, here pas here nga banoret e kesaj zone, te cilet shpresojne qe te mos jete serish ne veshin e shurdher te pushtetereve vendore, te cilet tashme ne ndarjen e re administrative do te kene ne dore fatin e nje numri me te madh te popullsise.