Disa nga rrugët më të frekuentuara të Londrës kanë rënë në heshtje, ndërsa shumë njerëz janë mbledhur për të ndjekur procesionin dhe për të bërë nderimet për Mbretëreshën e ndjerë.

Arkivoli i Mbretëreshës është nisur për në Wellington Arch, ku do të transferohet në një makinë shtetërore dhe me pas do të dërgohet në Windsor për një shërbim të përkushtuar në kapelën e Shën Gjergjit këtë pasdite.

Procesioni udhëhiqet nga “Malet e Policisë Mbretërore Kanadeze” dhe ndiqet nga përfaqësues të fondacioneve George Cross nga Malta, ish-Kushtetria Mbretërore Ulster, si dhe përfaqësues nga Shërbimi Shëndetësor Kombëtar i Mbretërisë së Bashkuar, duke përfshirë May Parsons, infermieren e cila administroi vaksinën e parë Covid-19.

Detashmente nga Forcat e Armatosura të Commonwealth janë gjithashtu në procesion, të ndjekura nga detashmentet e Forcave të Armatosura Britanike që kanë privilegjin e një marrëdhënieje të veçantë me Mbretëreshën, duke përfshirë elementë të montuar të kalorësisë shtëpiake.