Kompania italiane e gazit ‘Eni’ njoftoi sot se nuk do të marrë gaz natyror nga Gazprom i Rusisë nesër dhe se situata pritet të mbetet e njëjtë deri më 4 tetor.

Kompania sqaron se Gazprom deklaron se nuk është në gjendje të transportojë gaz në Itali nëpërmjet Austrisë.

Situata në vendet e BE po ndërlikohet, ndwrsa dimri ë shtë derë.