SPECIALISTJA SALLAKU: PASIGURIA VJEN NGA KEQPËRDORIMI I INTERNETIT. 10 shkurti njihet si dita botërore e internetit të sigurtë.

Miliona njerëz në të gjithë botën tashmë janë vartës të internetit, kryesisht rrjeteve sociale. Nga ana tjetër pyetja që shtrohet është sesa të sigurtë janë përdoruesit. Helga Sallaku, specialistja e teknologjisë së informacionit tregon se pasiguria është një shqetësim.Hakimi ose vjedhja e të dhënave është problem kryesor jo vetëm në Shqipëri por edhe në botë. Ndaj këtij fenomeni përdoruesit e internetit duhet të kenë një kujdes më të madh.Keqpërdorimi i internetit është të çon tek pasiguria dhe problem që mund të kenë një dëm të madh.Pavrësisht mundësive të shumta për tu mbrojtur sërish përdoruesit e internetit mbeten të ekspozuar ndaj rreziqeve të shumta që vijnë qoftë nga përhapja e viruseve e po ashtu, vjedhja e të dhënave dhe keqpërdorimi e abuzimi.

[iframe width=”300″ height=”390″ src=”https://www.youtube.com/embed/TNsCHCpk0fI” frameborder=”0″ allowfullscreen ]