Ne Galerine e Arteve te Shkodres, eshte mbajtur takimi me artistet per dhenien e cmimeve fituese te “Sallonit te vjeshtes 2015”. Komisioni i vlerësimit i cili perbehej nga figura te njohura te kesaj fushe pasi vleresuan punimet a artisteve teksa shperndau 3 cmime.

I pari shkoi per Diomen Borici ndersa cmimi i dyte per Fatlum Doci.Te dy artistet e rinj shprehen emocionet e tyre. Drejtori i galerise se arteve kombetare u shpreh se do ti propozoje bashkise shkoder qe te investoje bindshem ne galerine e qytetit. Ne ekspoziten e pikturës të titulluar “Salloni i vjeshtës”.moren pjesë, 24 artistë teksa galeria bashkëpunon edhe me piktorë të tjerë e në disa sezone, kanë marrë pjesë edhe piktorë nga Ulqini.Juria ishte e perbere nga Artan Shabani – Drejtori i Galerisë së Arteve Kombëtare, Pr. Gazmend Leka – Profesor në Universitetin e Arteve Tiranë dhe Ylli Drishti – Studiues Arti në Galerinë e Arteve Tiranë.Artistet e shquar vleresuan se tepermi qytetin e Shkodres e cila vazhdon te jete furnizuesja kryesore per nxjerrjen e taleneteve.