Kryeministri Edi Rama ka folur për mediat e huaja lidhur me samitin e BE-Ballkani perëndimor që po zhvillohet në Tiranë. Rama tha se BE ka nevojë për Ballkanin po aq sa ka nevojë Ballkanin për vendet e unionit.

“Kjo është e jashtëzakonshme,. Është diçka që edhe ai me imagjinatën më guximtare nuk do kishte përfaqësues çdo ndodhte. Po ndodh. Është sinjal i fortë i vetëdijes së BE, se BE ka nevojë për Ballkanin Perendimor po aq sa Ballkani Perendimor ka nevojë për BE. Kjo është shumë e rëndësishme. Deri dje kishim një mot si në BE, por nuk mund t’iu mirëprisnim me atë mot dhe sollëm diellin për ju. Shpresoj që ta vlerësoni”, tha Rama.