Gjergj Fishta, poeti i madh i letrave shqipe, la një pasuri te madhe për mbare kombit, e nëpërmjet satires nxori ne pah realitete te shumte por te hidhura që nxjerrin ne pah defektet e shoqërisë shqiptare. Pikërisht, kjo satire, është sjelle per dy net me radhe, ne sallën kardinal Mikel Koliqi me një interpretim dinjitoz dhe mjaft real.

I pranishem ne këtë aktivitet ka qene edhe arqipeshkvi i dioqezes Shkodër Pult, Mons Angelo Masafra, i cili mbi te gjitha theksoi se vlerat e kombit nuk duhen harruar asnjëherë. Një mesazh i drejtpërdrejte qe shkon per brezin e ri, por edhe klasën politike shqiptare, qe ne këto vite dhe jo vetëm, e la shoqërine shqiptare te përballet me probleme nga me te ndryshmet, ndërkohe qe Fishta na servir këto perla te letërsisë shqiptare te cilat i prekim çdo dite .

Artikulli paraprakSHTËPIA E FËMIJËS PJESË E DHURATAVE FESTIVE
Artikulli tjetër“MBRAPA LASH KËNGËT E MIJA”