SHKRIMTARI DHE GAZETARI I NJOHUR ITALIAN SHKRUAN PËR ADMIRIMIN NDAJ SHQIPËRISË. Roberto Saviano shkrimtari dhe gazetari i imirenjohur Italian ne nje postim ne rrjetin e tij social ka shprehur admirimin e tij per Shqiperine E dua token shqiptare. Frymezohem shpesh nga shkrimtaret shqiptare I.Kadare, Elivira Dones, Fatos Lubonja etj. Shqiperia eshte nje vend i ri dhe dinamik. Ne keto vite ka ditur te transformohet dhe ekonomia e saj eshte ne rritje.

Nder te tjera saviano tregon se ja vlen te investosh ne shqiperi Problemet ekzistojne ende por ne Shqiperi investohet sepse ofron mundesi qe italia nuk ti jep dhe qe ne prespektive nuk do arrije ti jape. Ne Shqiperi investohet sepse eshte nje bast per te cilin shpresohet se do fitohet, sepse nese eshte e vertete qe ka korrupsion dhe krim te organizuar, nese eshte e vertete qe drejtësia ka probleme te medha per te cilat smund te tregohemi te verber, keto problem I jetojme edhe ne Itali, por per rritje nuk flitet. Keshtu te besh biznes ne nje vend qe ka tatimin mbi fitimin 15% eshte me siguri per disa nje rrisk qe ja vlen ta marresh persiper. I njohur për shkrimet e tij tipike ne te perditshmet me te njohura italiane dhe nderkombetare si the Guardian, Corriere della Sera, Il giornale etj tani i kushton nje shkrim edhe Shqipërie duke theksuar se i pelqen ky vend dhe se eshte nje vend ne te cilin ia vlen te rrezikosh e te investosh.