Partia Demokratike shumë shpejt mund të vendos për ndarjen e degëve aty ky qytete të ndryshme apo njësi administrative janë nën një çati.

Sekretari i përgjithshëm i PD Arben Ristani thotë se një prej varianteve është pikërisht ndarja e degëve që nëse ndodh preket edhe Shkodra sepse Vau Dejësi dhe Shkodra janë një degë. Sekratari i demokratëve nuk e fsheh frikën se nga PD mund të ketë rrjedhje deputetësh në parlament por sipas Ristani ka ardhur koha që të jenë të bashkuar e jo të ndarë. Në rast të zgjedhjeve të parakohshme PD shprehet Ristani ka gati projektin për qeverisjen e shqiptarëve. Për sekretarin Ristani nuk ekziston në PD dualiteti mes të rinjve e të vjetërve.