Shkeli moratorimun e pyjeve, ISHMP-ja e gjobitë me 5 mln lekë të vjetra gjobë.

Inspektorati Shtetëror i Mjedisit dhe Pyjeve në kuadër të moratoriumit të pyjeve ka sekuestruar sot në Shkodër një kamion me lëndë drusore. Sipas njoftimit të ISHMP, mjeti tip IFA Bojqelli me Targe SH3697E ishte në pronësi të F.K. Drejtuesit te automjetit i është vënë nga ana e ISHMP masa administrative e gjobes ne vlere 5 milione leke te reja. Po ashtu ISHMP deklaron se pasditen e sotme eshte marre masa e arresit nga ana e Policise se Shtetit. “Inspektorati Shtetëror i Mjedisit dhe Pyjeve (ISHMP) i bën thirrje qyte arëve të respektojnë moratoriumin e pyjeve, vendosur me ligj, si dhe të jenë pjesëmarrës aktiv në mbrojtjen e mjedisit duke denoncuar çdo rast abuziv që konstatojnë. Prej 11 Shkurt 2016 , kur moratoriumi pyjeve kahyre ne fuqi, ky eshte rasti i pare qe Inspektoriati kap ne flagrance shfrytezimin e paligjshem te pyjeve”, thuhet në njoftimin e ISHMP.

/ Star Plus TV /