Më shumë se dy tonë marijuanë u kapën në Podgoricë ku është arrestuar shtetasi shqiptar Elvis Çalik.

Droga u kap në terminalin doganor në një aksion të përbashkët të Drejtorisë së Policisë dhe Sektorit për Luftën kundër Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit dhe Administratës Doganore.

Marihuana u gjet në një kamion që hyri nga Shqipëria në pikën kufitare Bozaj.

“Sot, u krye një veprim i përbashkët i Administratës së Policisë dhe Administratës Doganore, i kryer për një periudhë disa mujore, që synonte kryqëzimin e rrugës ndërkombëtare të kontrabandës së narkotikëve nga Republika e Shqipërisë përmes territorit të Malit të Zi për në vendet e Evropës Perëndimore, “thuhet në deklaratën e përbashkët. .

Shtohet se një shtetas shqiptar E.Ç., 40 vjeç, u arrestua nën dyshimin se kishte kryer veprën penale të prodhimit, mbajtjes dhe shpërndarjes së paautorizuar të narkotikëve.

“Një kamion i drejtuar nga një EC (40), një shtetas i Republikës së Shqipërisë, mbërriti në pikën kufitare Božaj sot, 3 nëntor. Një ngarkesë tranzit me fruta dhe perime e destinuar për vendet e Evropës Perëndimore u raportua në autoritetin doganor. Ishin kryer nga oficerë anti-kontrabandë, u zbuluan nëntë paleta që përmbajnë drogë narkotike marihuanë me një peshë totale prej rreth 2 tonë, “u njoftua.

Jozyrtarisht, inspektorët e SBPOK po përcaktojnë nëse një person tjetër është i përfshirë në kontrabandën e drogës, i cili është nën hetim penal.