Semundja e diabetit po rritet me shifra alarmante ne qytetin e Shkodres. Sipas mjekes Lindita Mlloja vetem prane sherbimit ambulator ne polikliniken e qytetit , ne vit rezultojne te kartelizuar rreth 1000 raste te reja.

Nderkohe per mjeken Mlloja, problem shqetesues paraqitet shtrirja e kesaj semundje tek grupmoshat e reja. Gjithashtu mjekja Mlloja apeloj mbi rendesine e kesaj semundjeje dhe kujdesin qe qytetaret duhet te tregojne. Nga ana tjeter mjekja Mlloja thekson se problem vazhdon te mbetet evidentimi ne kohe i kesaj semunje pasi ne 5 persone 3 rezultojne te jene diabetic.