Numri i personave me semundje kardiovaskulare eshte rritur ndjeshem.

Shefi i Kardiologjise prane Spitalit Rajonal te Shkodres Edi Smajli thote se cdo dite numerohen mbi 100 vizita ambulatore ndersa ne muaj jane me shume se 90 shtrime. Doctor Smajli tregon shkaqet kryesore qe cojne ne rritjen e rasteve te semundjeve kardiovaskulare Sipas statistikave Semundjet kardiake shkaktojne mbi gjysmen e vdekjeve dhe shkakun kryesore te invalididtetit.