Disa serbë kanë bllokuar një rrugë në fshatin Rudar të komunës së Zubin Patokut. Fshati Rudar gjendet pesë kilometra nga Mitrovica. Edhe në Komunën e Leposaviçit, kanë vendosur kamionë në afërsi të pikëkalimit kufitar të Jarinjës në Komunën e Leposaviqit, shkruajnë mediat vendase. Shoferët që po udhëtojnë në këtë zonë po përdorin rrugë alternative pas bllokadave të vendosura.

Kjo situatë vjen vetëm një ditë para se të hyjë në fuqi vendimi i qeverisë për ndërrimin e targave serbe me ato RKS, si dhe reciprocitetit për letërnjoftimet serbe.

Zëdhënësi i Policisë së Kosovës për veri, Besim Hoti, ka thënë se nuk ka asnjë qëllim që komuna të bllokohet nga forcat speciale.