Rradha e gjatë tek gjëndja civile duket si nje sfidë luftarake për qytetarët e Shkodrës , pjesa më e madhe e tyre ankohen se kanë ditë me rradhë qe presin për të aplikuar për pasaportë ,por shërbimi lë shumë për të dëshiruar pasi aty nuk respektohet rradha .

Ankesat janë thuajse të njëjtat nga të gjith qytetarët , ata kanë ditë me rradhë që presin ,mungesa e infarmacionit është tepër e madhe duke I bërë qytetarët që tëp resin aty gjith ditën dhe në fund të ikin pa kryer punë dhe pa marrë shërbimet e nevojshme.