SEZONI, SIGURIMET TREFISHOJNË FITIMET
TURISTËT SIGUROJNË MAKINAT, SHQIPTARËT SHËNDETIN NË UDHËTIM.

Se turizmi eshte njera nder industrite me fitimprurese ne bote, e sigurisht ne Shkoder, e verteton edhe fluksi I jashtezakonshem I punes ne kompanite shqiptare te sigurimeve, qe trefishohet vetem gjate sezonit veror.
Por pervec jorezidenteve ne Shqiperi, kliente te kompanive te sigurimeve jane edhe ata qe shkojne me pushime jashte vendit. Agjenti I Sigurimeve Filip Guraziu, thote se klientet me te shpeshte jane pikerisht ata qe bejne sigurimin e shendetit ne udhetim. Sipas tij, ky sigurim pervecse eshte I detyrueshem nga vendet e huaja ku udhetojne shqiptaret, ne te vertete ka shume perfitime. Por jo qytetar mund te perfitoje nga sigurimi I shendetit ne udhetim:
Nderkaq, I pyetur per raportin e cmimit te sigurimeve mes Shqiperise dhe vendeve te rajonit apo me gjere, Guraziu nuk jep shifra, por flet per njer arsyetim logjik:
I tille, sipas Guraziut eshte rasti I cmimit per siguracionion e makinave, qe ne Shqiperi mund te behet behet me vetem 120 euro, kundrejt 7-8 fishit ne vendet perendimore, ku shoferet qe nuk jane perfshire ne aksidente, perfitojne deri 15-20% ulje te cmimit te sigurimit per makinen.

 

 

 

[iframe width=”300″ height=”360″ src=”//www.youtube.com/embed/QEBEzFo6sKQ?feature=player_detailpage” frameborder=”0″ allowfullscreen ]
Artikulli paraprakVLLAZNIA SHUMË E DOBËT PËRBALLË KUKËSIT
Artikulli tjetërDIALOGU ME SERBINË DUHET TË VAZHDOJË