Këtu është një tjetër sfidë e rrezikshme që shkon virale në aplikacionin me video të shkurtër TikTok. E quajtur “shkelës të kafkës”, sfida e çuditshme ka shkuar virale në mediat sociale,raporton “GadgetsNow”.

Dhe nga vështrimi i saj, sfida është një dhimbje koke e re për shkollat ​​dhe shqetësimi për prindërit në disa pjesë të botës. Disa video të studentëve që kryejnë këtë sfidë janë nga shkollat ​​në Evropë dhe Amerika e Jugut duke bërë raunde në mediat sociale.

Në këtë sfidë, tre persona qëndrojnë krah për krah. Personi në mes kërcen lart, ndërsa ata që janë në këmbë kërcejnë në këmbët e bluzës. Për shkak të kësaj, bluza zbret në tokë. Pak dyshim se vendet e ndryshme e kanë cilësuar “shkelës të kafkës” si rrezikun më të fundit në shkolla.

Një tjetër video e TikTok, që raportohet nga një shkollë në Meksikë, tregon dy nxënëse shkollore që përdorin krahët e një triko për të udhëtuar një shok klase. Pamjet e të njëjtit gjithashtu kanë qarkulluar në mediat sociale.

Sipas mjekëve, kjo shaka nuk duhet të kryhet pasi mund të fraktojë çdo nyje. Dr Rajeev Sharma, kryetar në ortopedin në Vimhans tha, “Personi që udhëton ka një rënie të lirë. Ai ose ajo mund të thyejë gjurin, kyçin e këmbës, ijën ose ndonjë nyje tjetër. Ekziston gjithashtu një rrezik i lotit të ligamenteve”.

Ndërsa deri më tani asnjë video e nxënësve të shkollave që e bëjnë këtë sfidë në Indi nuk është shfaqur, është më e fuqishme që studentët në vend të izolohen nga ajo