Duke filluar nga 26 janari, nëse udhëtoni me avion drejt SHBA-së duhet të ketë një test negativ për COVID-19 me vete. Njoftimi është bërë nga Ambasada Amerikanë në Tiranë, e cila lajmëron të gjithë qytetarët që dëshirojnë të udhëtojnë drejt SHBA duket të ketë test negativ për COVID-19 me vete.

Më 12 janar Autoriteti Shëndetësore në Amerikë vendosi për kërkimin e testit për shkak të rritjeve të rasteve me COVID-19.

COVID është shumë i përhapur në SHBA, me më shumë se 22 milion raste të raportuara deri më tani, duke dhe më shumë se 375,000 viktima.

Masat e reja janë krijuar për të parandaluar udhëtarët që të sjellin forma më të reja të virusit për të cilat shkencëtarët thonë se mund të përhapen më lehtë. Urdhri zbatohet për shtetasit amerikan dhe udhëtarët e huaj.