Workers hoist EU flags up in front of EU headquarters in Brussels on Friday May 27, 2005. The EU will be watching closely on Sunday a referendum in France on the EU Constitution. A "no" vote would make France the first country to reject the landmark treaty, a result that could throw Europe's forward momentum into disarray, especially if the Dutch follow the French lead in their referendum three days later. (AP Photo/Virginia Mayo)

Bashkimi Europian ka reaguar pas vendimit të SHBA për lejimin e udhëtimeve për qytetarët e vaksinuar nga MB dhe BE.

“Ne mirëpresim njoftimin e Shteteve të Bashkuara se udhëtarët e vaksinuar plotësisht nga BE së shpejti do të jenë në gjendje të udhëtojnë përsëri në Shtetet e Bashkuara. Një hap i shumëpritur për familjet dhe miqtë e ndarë dhe një lajm i mirë për bizneset” , vazhdon i njëjti tekst i cili përfundon se “ne do të vazhdojmë të punojmë për udhëtime të sigurta”- shkruan në një postim Komisioni Europian.