Shtetet e Bashkuara të Amerikës do të furnizojnë Ukrainën me sistem raketash të avancuara tokë-ajër (NASAMS), si pjesë e paketës së re të ndihmës ushtarake prej 820 milionë dollarësh. Dy njësi NASAMS do të dorëzohen në këtë marrëveshje të fundit, e cila gjithashtu përfshin më shumë municione për Sistemet e Raketave të Artilerisë së Lëvizshmërisë së Lartë (HIMARS). Këto sisteme raketash të shumta lëshuese janë furnizuar me municione precize të drejtuara dhe sipas Ukrainës tashmë kanë një ndikim në fushën e betejës.

Më tepër se 150,000 fishekë të tjerë me municion artilerie 155 mm do të dërgohen për armët e rënda M777 Howitzer, plus katër radarë kundër-artilerie. Presidenti Zelensky dëshiron që sistemet perëndimore të mbrojtjes raketore të avancuara të plotësojnë dhe përfundimisht të zëvendësojnë SAM-et e vjetra, me bazë sovjetike. Kievi e ka mirëpritur ngrohtësisht këtë lëvizje të fundit. Ministri ukrainas i Mbrojtjes, Oleksiy Reznikov, falënderoi Presidentin e SHBA Joe Biden dhe Sekretarin e Mbrojtjes Lloyd Austin, duke e përshkruar atë si “një tjetër hap të rëndësishëm në mbështetje të Ukrainës”.

Ukraina ka nevojë për më shumë fuqi zjarri për t’u mbrojtur kundër përdorimit të avionëve dhe raketave nga Rusia. Vetëm rreth 3000 raketa janë shënjestruar në Ukrainë që nga 24 shkurti dhe përdorimi i tyre ka qenë në rritje javët e fundit.