Shoqata Artizanale e Shkodres ka celur siparin e organizimit te panaireve per kete vit pikerisht ne kuader te festes se Shen Valentinit.

Pervecse prodhimeve vendase artizanale me element te cultures dhe tradites shqiptare, te cilat jane te pranishme gjithemone ne panaire te tilla, kesaj here artizanet kane sjell edhe prodhime artistike qe simbolizojne kete dite. Panairi terheq jo vetem vizitore vendas por edhe pertej kufijve sic jane keta vizitor kosovar qe posacerisht kane ardhur per tu njohur me artizanatin shkodran Panaire te tilla me prodhime vendase e artizanale, tashme jane kthyer ne tradite , Nje menyre kjo mjafte e gjetur, per njohjen e elementeve te tradites dhe cultures shqiptare, por sidomos per promovimin e e artit te bukur te artizanatit.