INISIATIVA GJERMANO-SHQIPTARE, SHËRBIM OKULISTIK FALAS. Daika, inisiativa gjermano-shqiptare per kontrollin e syve te femijet operon prej dy vitesh ne vendin tone duke ofruar sherbim okulistik falas per femijet me probleme ekonomike dhe sociale te moshes 3-6 vjec.

Deri me tani kane perfituar nga ky sherbim rreth 2500 femije nderkaq sherbimi vullnetar vazhdon, kesaj rradhe me femijet e komunitetit rom dhe egjiptian ne fshatin e paqes Elfriede ka treguar se gjithcka ofrohet falas per keta femije madje ne rast pamundesie edhe blerja e syzeve. Daika po e realizon kete inisiative ne bashkepunim me Malteser nje tjeter shoqata e cila prej vitesh u vjen ne ndihme femijeve ne nevoje