Ne rrethin e Shkodres mungon nje qender e specializuar per femijet dhe adoleshentet qe perballlen me probleme te shendetit mendore .

Mjeku psikiater Gjon Preci thote se nevoja per nje qender te tille eshte mjaft e madhe pasi sidomos mosha e adoleshences eshte shume e prekur nga crregullime te tilla dhe se kjo kategori kerkon vemendje te vecante . Nderkehe kjo grupmoshe per te marre nje sherbim te tille detyrohet ti drejtohet kryeqytetit. Ne qytetin e Shkodres numri i personave te prekur me crregullimet mendore eshte 2 fishuar krahasuar me nje vit me pare ndersa per sa ju perket femijeve problemet me shëndetin mendor shfaqen që në moshat e vogla, por janë të paktë prindërit që arrijnë t’i evidentojnë në kohë shkaqet nga të cilat vuajnë fëmijët e tyre. Kjo për shkak të mungesës së informacioneve në identifikimin e simptomave me të cilat sëmundjet e shëndetit mendor shfaqen gjatë rritjes së fëmijëve ndaj per kete sherbimi i specializuar per kete moshe eshte i domosdoshem .

Artikulli paraprakDARRAGJAT, NJË TJETËR ARGJINATURË E RREZIKUAR NGA GËRRYERJA
Artikulli tjetërXHAMIA E PLUMBIT E RRETHUAR NGA UJI, RREZIKON TË PËRMBYTET