Italia raportoi 69 vdekje të lidhura me koronavirusin të mërkurën ndaj 71 një ditë më pare. Sipas tha ministrisë së Shëndetësisë numri i përditshëm i infeksioneve të reja u rrit në 5,923 nga 4,720.

Italia ka regjistruar 129,707 vdekje të lidhura me Covid-19 që nga shpërthimi i saj në shkurt të vitit të kaluar, numri i dytë më i lartë në Evropë pas Britanisë dhe i teti më i lartë në botë. Vendi ka raportuar 4.59 milion raste deri më tani.