Kosova në javët e para të shtatorit ka parë një përmirësim të dukshëm të shifrave që shënojnë infektimet e COVID-19.

Po ashtu pak ditë më parë Kosova ka regjistruar rënien më të lartë të bilancit të të infektuarve nga COVID-19, ndërkohë që viktimat ende mbeten në shifra shqetësuese.

Por autoritetet mbeten të hekurta dhe nuk do të ketë asnjë lehtësim të masave deri tani. Si pretekst po thuhet se situata është përqëndruar tek shkollat ndërsa kthimi i nxënësve mund të sjellë shtim të rasteve nga COVID-19.