Pas permbytjeve ne disa zona te Qarkut Shkoder, Prefektja e Shkodrës, Majlinda Angoni dhe drejtori i KESH, Benet Beci, kanë analizuar situatën dhe kane dhene informacion sa I takon shkarkimeve ne hidrocentrale.Në një dalje për mediat ata shprehen se gjendja është drejt përmirësimit edhe pse prurjet kanë shënuar një nivel historik.

Prefektja Angoni tha se Ka nje renie nga nata e mbremshme prej 2 cm te ujit, edhe pse fatkeqesisht eshte shtuar siperfaqja e tokave te permbytura si pasoje e reshjeve te mbremshme.

Edhe pse shkarkimet ne Kaskaden E Drinit kane shenuar nje nivel historik te prurjeve ne nje kohe kaq te shkurter, drejtori I KESH, Benet Beci thote se situata është nën kontroll.